De gevaarlijke klim van een hongerige ijsbeer

Anonim

Eerst dachten ze dat het een grote roofvogel was, of een sneeuwjacht. Maar toen zagen de passagiers van een ijsbreker die voor de Russische archipel van Novaya Zemlya passeerde er beter uit en herkenden de onmiskenbare vorm van een witte beer die bovenop een steile klif van 91 meter hoog zat, met uitzicht op de zee.

Honger heeft het zoogdier in zo'n gevaarlijke situatie geduwd. De beer werd zelfs aangetrokken door een kolonie zeekoeten van Brünnich (Uria lomvia), zeevogels die wijdverspreid waren in Noord-Rusland en van plan waren te nestelen. De hoop voor de plantigrade was om wat eieren te maken.

De ruige kliffen zijn zeker geen gewoon jachtgebied voor witte beren, die meestal wachten op prooi (meestal zeehonden) die op de loer liggen achter een scheur in het ijs en eindigen met een poot zodra ze, onbewust, uit het water komen om te ademen . En de onervarenheid heeft enkele lelijke uitglijden in dit dier gespeeld, onder de nieuwsgierige blik van een zeemeeuw die bovenop de rots is neergestreken.

Bekijk ook de video van ijsberen die met honden spelen

Volgens de experts is het risicovolle initiatief van de beer te wijten aan de geleidelijke verdwijning van het ijs en de daaruit voortvloeiende vernauwing van het jachtgebied van deze zoogdieren. Sommige passagiers die getuige waren van de scène, meldden dat ze andere exemplaren enkele kilometers hadden zien zwemmen, in afwezigheid van een ijsberg waar ze konden rusten.

Smeltend ijs: een witte beer behalve een haar

"De beren hebben plezier gehad in vogeleieren vanwege de geleidelijke afname van ijs", legt Dylan Coker uit, de Californische fotograaf die de scène vereeuwigde. Na een paar pogingen en vele rampzalige vallen, trok de beer zijn stappen terug zonder zelfs een ei onder zijn tanden te leggen.

Om deze foto's uniek in de wereld te maken is ook de locatie: voor het eerst is in feite een civiel schip toegelaten in de wateren van de Russische archipel, die een militaire zone is en een van de wildste en meest onontgonnen plaatsen in het Noordpoolgebied is. Ook dit jaar, vanwege de lage dekking van het ijs op de Noordpool, zijn de Noordoost- en Noordwestpassage geopend, nu bevaarbaar zoals gebeurde in 2008.

Honger speelt soms slechte trucs. Om iets in de maag te stoppen, hebben deze vrouwelijke ijsbeer (Ursus maritimus) en haar baby zich gewaagd tot een walviskarkas strandde nabij de kust op de Svalbard-eilanden, Noorwegen. De meer ervaren moeder bewoog zich gemakkelijk over wat er overbleef van de walvisachtigen, maar de puppy, meer beschaamd, gleed uit en werd doorweekt in ijswater. Gelukkig slaagde hij erin om bijna onmiddellijk terug te gaan: de baby heeft waarschijnlijk die laag onderhuids vet nog niet volledig ontwikkeld dat de volwassen exemplaren tegen de kou beschermt. Om deze vaak 'isolator' te voeden, moeten beren walvisvet, zeehonden en walrussen inslaan, calorierijke voorraden die hen helpen te overleven, zelfs in tijden dat voedsel schaars is.
De schattigste puppy's in deze diavoorstelling (bekijk)
[EI]

IJsberen (Ursus maritimus) die in Noordpoolgletsjers wonen, in de meest noordelijke gebieden van het Amerikaanse en Euraziatische continent, zijn in wezen solitaire dieren. De enige uitzonderingen komen voor in twee fasen van het leven van de beer, die van het paren, waarin mannelijk en vrouwelijk samen de drie dagen van de vrouwelijke inspiratie doorbrengen, en die van het fokken van de jongen. In dit geval is het de vrouw die zorgt voor het paar beren geboren tussen november en januari, tijdens de winter lethargie. De moeder laat de puppy's de komende 2-3 jaar niet achter, ook klaar om een ​​mannelijke beer aan te vallen die ze uiteindelijk bedreigt.

De zalmjacht moet hem zo moe hebben gemaakt dat deze beer van de ene minuut op de andere in slaap viel, met zijn hoofd op zijn voorpoten en recht bovenop een kleine waterval. Of misschien was het verveling die hem in de armen van Morpheus wierp: in feite zijn de beren tijdens de maaltijden vrij actief en concentreren ze zich 's ochtends en' s avonds om zichzelf een paar uur rust gedurende de dag te gunnen. Tussen oktober en december gaan de bruine beren (Ursus arctos) een periode van inactiviteit in die wordt gekenmerkt door lange slaap, waarin ze hun lichaamstemperatuur laten dalen om energie te besparen (normale activiteiten worden hervat in het voorjaar). Dit is echter geen echte winterslaap en de exemplaren kunnen zelfs in deze maanden gemakkelijk worden gewekt.

Bekijk de ongelooflijke foto's van een zeer hongerige en klimmerbeer

Vele andere curiosa over beren

Het kostte al het koude bloed van de fotograaf om de camera niet te verlaten en weg te rennen. Maar uiteindelijk werd de moed van de verslaggever beloond met een onvergetelijk schot. De snuit van deze bruine Kamchatka-beer (Ursus arctos beringianus) is niet perfect gecentreerd omdat verpletterd tegen de lens van fotograaf Igor Gushchins die naar het Kronotsky-natuurreservaat in Rusland ging om het gedrag van beren tijdens het paaiseizoen te documenteren zalmeitjes. Alleen al de aanwezigheid van zalm geeft deze zoogdieren de kans op een eiwitrijk dieet, en de effecten worden gezien: de Kamchatka-beren bereiken een opmerkelijk tonnage, tot 2 meter en 75 centimeter lang.

De prestaties van een klimmerbeer (horloge)

Mis de galerij voor beren niet

Wellicht vind je dit ook leuk: Bewaar dit spel IJsberen spelen met honden Genoemd beer eigenlijk Honger: een lelijk beest! Eerst dachten ze dat het een grote roofvogel was, of een sneeuwjacht. Maar toen zagen de passagiers van een ijsbreker die voor de Russische archipel van Novaya Zemlya passeerde er beter uit en herkenden de onmiskenbare vorm van een witte beer die bovenop een steile klif van 91 meter hoog zat, met uitzicht op de zee.